Autor
Petra Volčková
11.1.2024
No items found.

Rok 2024 bude v znamení stabilizácie firmy

Business Lease má za sebou transformačný a pred sebou stabilizačný rok. Highligtom roka 2023 bola digitálna transformácia spoločnosti. Úspešne implementovala nový ERP systém, ktorý jej umožní zvýšiť efektivitu, zlepšiť kvalitu služieb zákazníkom a vytvorí podmienky na ďalší rast firmy. Spoločnosť predstavuje aj dve novinky!

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoločnosť Business Lease Slovakia, popredný poskytovať komplexnej mobility vrátane operatívneho lízingu pre fyzické a právnické osoby, má za sebou úspešný, a zároveň náročný rok v znamení digitálnej transformácie, ktorú zvládla za rekordne krátky čas. Firma dosiahla skvelé finančné výsledky, ktoré dokonca napriek náročnému transformačnému roku preplnila a tým upevnila svoju pozíciu stabilného hráča na trhu operatívneho leasingu. Spoločnosť pôsobí na slovenskom trhu už 25 rokov a toto krásne výročie sa chystá osláviť v roku 2024. Výzvou a hlavnými prioritami pre rok 2024 bude popri ďalšom raste spoločnosti najmä významný dôraz na spokojnosť zamestnancov a zákazníkov.

Rok 2024 bude o stabilizácii jednak vnútorného prostredia a následne naše zameranie upriamime na zákazníkov. Víziou spoločnosti je aj naďalej byť najviac proklientsky orientovanou spoločnosťou na trhu mobility. Chceme byť najlepšou a najúspešnejšou firmou na Slovenskou v našom odbore,“ skonštatovala v súvislosti s výročnou správou výkonná riaditeľka Business Lease Slovakia Lucia Čišková.

Úspešný rok

Vlaňajší rok firmu sprevádzala náročná digitálna transformácia spoločnosti, do ktorej Business Lease investovala nemalé finančné prostriedky. „Som pyšná na tím a všetkých zamestnancov, ktorí sa na nový informačný systém adaptovali. Implementácia bola rekordne rýchla a trvala iba 3 mesiace,“ spresnila. Slovensko je druhou krajinou po Českej republike, ktorá v rámci skupiny Business Lease systém implementovala už začiatkom augusta 2023.

Svet mobility a lízingový trh sa pritom v priebehu roka 2023 rapídne menil a čelil silnému konkurenčnému prostrediu, neistému finančnému trhu, rastúcej úrokovej miere aj inflácii. Pozitívnym zvratom je zrýchlenie dodacích lehôt vozidiel takmer všetkých značiek, čo bolo výrazne cítiť v poslednom kvartáli roka.  „Business Lease všetky otrasy ustála a udržala si stabilné postavenie na poli mobility, vrátane jemného rozšírenia trhového podielu prostredníctvom akvizícií, penetrácie existujúceho portfólia a nových obchodných partnerstiev,“ podotkla Linda Bednáriková, tím manažérka pre akvizície Business Lease Slovakia.

Firma vlani prekonala niekoľko míľnikov. „BusinessLease si udržala postavenie silnej trojky, a v silnom konkurenčnom prostredí sa nám podarilo udržať si priazeň klientov. Dnes viac ako 83 % z nich plánuje obnoviť vozidlový park cez nás,“ upozornila Petra Mišovičová, tím manažérka pre account manažment.  

Spoločnosť slávila úspech aj s novým E-mobility EcoSystémom, kde s partnermi pomáha už rok firmám pri plynulom prechode na elektrifikovaný fleet. Highligtom roka bolo aj otvorenie nového showroomu pre predaj vozidiel po operatívnom leasingu Cars & Care v Bratislave. „V roku 2024 plánujeme zvýšiť počty predaných vozidiel retailovým zákazníkom. K tomuto cieľu budeme potrebovať upraviť stratégiu predaja a marketingových aktivít. Obchodníkom potrebujeme pomôcť outsourcingom podporných činností, v marketingu potrebujeme dať do popredia náš unikátny customer experience, ktorý chceme vyšperkovať k dokonalosti aj vďaka novým priestorom,“ načrtla plány Lucia Čišková.

Dôraz na zákazníkov a zamestnancov

Aj preto, ako zdôraznila výkonná riaditeľka, prioritou tohto roka bude stabilizácia so zameraním sa na spokojnosť zamestnancov a zákazníkov. „Úvodom roka sa chystáme na teambuilding, počas ktorého sa zameriame práve na stabilizáciu interného prostredia. Trojdňové stretnutie po štvrtýkrát povedie firma Stepchange. Aj touto aktivitou štartujeme rozbehnutie rozvojových aktivít pre zamestnancov,“ spresnila.

V januári tiež spoločnosť spúšťa projekt Process mapping, ktorý by mal napomôcť k zvýšeniu efektivity procesov a zvýšeniu kvality služieb pre klientov s cieľom zrýchliť a výrazne sfunkčniť interné procesy s maximálnou kvalitou s dopadom na zamestnanca a zákazníka.

„Požiadavky klientov kladieme na prvé miesto. V internej reči máme tento aspekt pomenovaný ako našu najvyššiu hodnotu „care“, teda starostlivosť,“ konštatuje Linda Bednáriková. Ide o štyri kľúčové faktory, ktoré noví klienti oceňujú: schopnosť vždy nájsť pre nich riešenie, empatiu a aktívne počúvanie, ochotu pomôcť a inovácie.

Predstavenie noviniek

Firma tento rok predstaví aj ďalšie dve novinky. A to produkt fixný operatívny lízing, ktorého výhodou je nezmenená mesačná platba počas celého obdobia nájmu bez rizika z vývoja inflácie alebo úrokovej sadzby. Druhou novinkou je produkt Go Better, ktorý pomôže firmám znížiť emisie CO2 v rámci ich firemných flotíl.

S rastom spoločnosti zároveň Business Lease spúšťa výberové konanie v rámci dodávateľskej siete. „Veľmi si vážime našich dodávateľov, zároveň s rastom spoločnosti cítime potrebu pozrieť sa a nanovo zadefinovať naše potreby, ku ktorým potrebujeme nájsť tých najlepších. Naše služby sú do vysokej miery závislé od kvality našej dodávateľskej siete. Ide o služby nákupu a dodania vozidiel a o servisné služby,“ spresňuje Lucia Čišková.

Pokračovať by malo aj strategické partnerstvo s VUB Bankou, kde by sa mal rozbehnúť pilotný projekt spolupráce s niekoľkými pobočkami banky v rámci SMALL siete. „Zároveň pracujeme na strategických zmenách na oboch stranách, ktoré napomôžu k úspechu tejto rastovej príležitosti,“ spresnila Čišková.

Celkovo tento rok vníma Lucia Čišková ako príležitosť pripraviť spoločnosť na ďalší plánovaný rast. „Čaká nás stabilizačný rok, v ktorom sa zameriame na upevňovanie dlhodobých a stabilných vzťahov s našimi klientami, ako aj rozširovanie portfólia klientov cez nové akvizície. Potrebujeme upevniť svoju pozíciu spoločnosti, ktorá poskytuje nielen operatívny lízing, ale najmä starostlivosť – „care“, na ktorú sú naši klienti zvyknutí,“ doplnila Petra Mišovičová.

Rozdelenie kompetencií

V uplynulom roku z postu obchodného riaditeľa odišiel Michal Chudík, spoločnosť sa však namiesto opätovného obsadenia miesta rozhodla o rozdelenie kompetencií medzi tímových manažérov. „Obe moje kolegyne, Linda Bednáriková, tím manažérka pre akvizície a Petra Mišovičová, tím manažérka pre account manažment, sa za uplynulé roky kompetenčne rapídne posunuli. Ich schopnosti a kompetentnosť mi umožnila obom zveriť plnohodnotné riadenie obchodného tímu. Obe sa stávajú súčasťou nášho manažment tímu a sú vzájomne plne zastupiteľné. Týmto potvrdzujem stratégiu Business Lease rozvíjať interné talenty,“ vysvetlila Lucia Čišková.

Najväčšia sila Business Lease tkvie v kontinuálnom záväzku poskytovať najvyššiu úroveň kvality služieb našim zákazníkom. Ich spokojnosť je pre nás nenahraditeľná. Toto bude aj naďalej našou kľúčovou prioritou,“ podotkla k svojim cieľom Linda Bednáriková. Pozitívna skúsenosť vedie k zlepšeniu zákazníckej lojality, aktívnym odporúčaniam a má dlhodobý a udržateľný efekt na výkonnosť a konkurencieschopnosť spoločnosti. „Dôležitou úlohou bude naďalej získavať nových zákazníkov na základe odporúčaní existujúceho portfólia. Takto sa nám podarilo v minulom roku získať 41 % nových klientov,“ dodala Linda Bednáriková. Obdobne Petra Mišovičová vníma budovanie dôvery zákazníkov za kľúčové pre rast firmy. „Až 93 % hodnotí pozitívne pravidelné osobné stretnutia s našimi account managermi, rýchlosť reakcií a ďalšiu komunikáciu s nimi prostredníctvom webinárov alebo newsletterov,“ dodala. Za svoje tri hlavné priority považuje obchodné a finančné výsledky spoločnosti, dôraz na klientov a zamestnancov. „Pre mňa osobne je kľúčové, aby sme boli tím obchodníkov, ktorí majú starostlivosť o klientov v krvi. Budeme spoločne posúvať hranice v oblasti služieb operatívneho lízingu a zákazníckej spokojnosti,“ podotkla Petra Mišovičová.

Dôraz na spokojnosť zákazníkov ide ruka v ruke so spokojnosťou zamestnancov, v tomto prípade obchodného tímu. „Silný leadership, motivácia ako aj individuálny a tímový rozvoj zamestnancov budú rozhodujúce pre úspech v obchodnom prostredí v nasledujúcom roku,“ dodala na záver Linda Bednáriková.

------------------------------------------------------------------------

Zľava: Linda Bednáriková, Acquisition Team Manager - Lucia Čišková, Výkonná riaditeľka - Petra Mišovičová, Accout Team manager

------------------------------------------------------------------------

Kontakt

Business Lease Slovakia s.r.o, Twin City Tower, Mlynské Nivy 10, 821 09 Bratislava

p.volckova@businesslease.sk, tel.: +421 2 5810 3860, www.businesslease.sk

O spoločnosti Business Lease

Business Lease Slovakia je stredoeurópskou lízingovou spoločnosťou patriacou do skupiny Business Lease Group. Spoločnosť sídli v Bratislave a má pobočku v Košiciach. Nadnárodná spoločnosť pôsobí aj v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku a je divíziou AutoBinck Group (www.autobinck.com).

Na Slovensku bola spoločnosť Business Lease založená v roku 1998 v Bratislave. Podporujeme myšlienky spoločenskej zodpovednosti, mobility, inovácií, cirkulárnej ekonomiky a veľmi nám záleží na spokojnosti našich zákazníkov, zamestnancov aj našich dodávateľov. Dávame si záležať na budovaní zdravej firemnej kultúry a hodnotách. Okrem veľkých medzinárodných zákazníkov poskytujeme služby aj pre menšie a stredne veľké spoločnosti s balíkmi služieb šitých na mieru.

Komplexné riešenie mobility: Operatívny lízing pre firmy www.businesslease.sk

• Krátkodobý prenájom www.businessrent.sk

• Operatívny lízing pre zamestnancov a fyzické osoby www.activelease.sk

• Predaj preverených jazdených áut po operatívnom leasingu www.carsandcare.sk

O spoločnosti AutoBinck Group

AutoBinck Group je medzinárodná spoločnosť s centrálou v holandskom Utrechte. AutoBinck Group pôsobí na trhu od roku 1907 a dnes je jedným z popredných hráčov v oblasti poskytovania mobility v Európe. Skupina má tri divízie, patrí pod ňu 24 spoločností v 7 európskych krajinách. Celkový počet zamestnancov AutoBinck Group je 1 102. Ročné tržby skupiny predstavujú 985 miliónov

Dovoľte nám kontaktovať vás

Nechajte nám svoj kontakt a my sa vám ozveme
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Táto webstránka využíva súbory cookies

Využívame súbory cookies, aby sme Vám poskytli čo najlepšie služby, neustále sa zlepšovali a zapamätali si Vaše preferencie pre ďalšie návštevy. Kliknutím na tlačidlo "Akceptovať všetko" súhlasíte s používaním všetkých súborov cookies. Tlačidlom "Odmietnuť nepovinné cookies" súhlasíte s používaním iba mandatórnych súborov. Tu sa môžete dozvedieť Viac o cookies a nastavení súkromia.